Volle zaal bij het duurzaamheidsdebat

Op woensdag 9 maart organiseerde Duurzaam Steenwijkerland een verkiezingsdebat over duurzaamheid en de energietransitie. Voor een volle zaal van et Kloniehuus in Willemsoord ging lijsttrekker André Bus namens BGL het debat aan met zes andere partijen uit Steenwijkerland. Aan de hand van vier stellingen werd er gedebatteerd over de duurzaamheidsopgave in onze gemeente.

Voor BGL is het einddoel van de energietransitie een energieneutraal Steenwijkerland. Daar moet alles op worden afgestemd; beleid, kaders, initiatieven en activiteiten. Er is al veel mogelijk, maar deze ideeën van inwoners en ondernemers hebben ondersteuning nodig. Daarom wil BGL meer geld uittrekken voor de ondersteuning van lokale initiatieven.

De noodzaak is duidelijk, we moeten iets doen tegen de snelle klimaatveranderingen. André heeft de BGL standpunten over o.a. grote windmolens, verduurzaming van woningen, agrarisch natuurbeheer en beperking van dagrecreatie goed kunnen laten horen. Wij blijven ons inzetten voor een energieneutraal Steenwijkerland met een goede balans van lusten en lasten voor iedereen.