BGL vraagt Ben Sonneveld als informateur

BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL) heeft Ben Sonneveld gevraagd op om te treden als informateur. BGL werd afgelopen woensdag de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen met 8 zetels. De informateur heeft als opdracht om te onderzoeken welke partijen bereid zijn om een constructieve samenwerking in een coalitie aan te gaan die op een ruime meerderheid in de gemeenteraad kan rekenen, en wat de contouren zijn van die inhoudelijke samenwerking op hoofdlijnen.

Ben Sonneveld is Universitair Docent en Onderzoeker aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Sonneveld is adjunct-directeur van het Amsterdam Centre for World Food Studies aan de VU en ‘visiting professor’ aan de Universiteit van Jeruzalem (Palestijns gebied) en de Universiteit van Abomey-Calavi, Benin.

Sonneveld heeft een lange ervaring als gemeenteraadslid in Zeewolde waarvan 12 jaar als fractievoorzitter voor zijn partij Leefbaar Zeewolde. Hij is vicevoorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de vertrouwens- en werkgeverscommissie. Sonneveld heeft diverse malen de rol als informateur vervuld en kan die kennis ook gebruiken voor de informatieronde in Steenwijkerland.