BGL stelt verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vast

Tijdens de ALV hebben de leden van BGL het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De commissie kandidatenlijst is blij een kandidatenlijst te kunnen presenteren die uit meer dan 30 kandidaten bestaat. Veel kernen uit onze gemeente zijn vertegenwoordigd op de kandidatenlijst van BGL. Verheugd is de commissie kandidatenlijst dat er zes leden 35 jaar of jonger zijn. Daarvan zijn zelfs vier kandidaten onder de 30 jaar.

Bij het opstellen van de kandidatenlijst is er gekeken naar 5 criteria die tijdens een eerdere ALV zijn vastgesteld. Deze criteria zijn:

  • Continuïteit in de fractie
  • Verhouding man- vrouw
  • Geografische spreiding
  • Kennis en expertise
  • Ambitie

Zoals tijdens de ALV van 1 juli jl. al bekend is gemaakt is André Bus lijsttrekker voor BGL. Hij zal ook de fractievoorzitter worden van de nieuwe fractie. Op nummer twee staat nieuwkomer Ingrid ten Berge woonachtig in Steenwijkerwold, ook lang woonachtig geweest in Witte Paarden. Gevolgd door Helmich Ruitenberg (Giethoorn) en nieuwkomer Melvin Smit uit Paasloo, opgegroeid in Oldemarkt. Op plaats 5 staat Ina Haveman (Onna) gevolgd door Bennie Daan (Steenwijkerwold), Richard Keizer (Steenwijk) en Tinus Holterman (Wanneperveen). Op plaats negen staat Guus Mooiweer (Sint Jansklooster). Op plaats tien staat nieuwkomer Truus Klein Wolterink uit Paasloo gevolgd door Gert Stam uit Belt Schutsloot. De volledige kandidatenlijst is binnenkort te vinden op www.buitengewoonleefbaar.nl

BGL heeft met inwoners en leden een ambitieus en evenwichtig verkiezingsprogramma opgesteld, eveneens te vinden op www.buitengewoonleefbaar.nl met oog voor alle belangen in de kernen, wijken en omgeving. Het gepresenteerde team bestaat uit nieuwe en ervaren kandidaten en is gericht op continuïteit en aanpak. De ervaren raadsleden met een sterke fractievoorzitter staan klaar met hun kennis van saamhorigheid in de kernen, milieu, financiën en de ondernemers in de stedelijke en agrarische omgeving klaar om de nieuwe kandidaten met aanvullende kennis op de gebieden zorg, wonen en infrastructuur, werkgelegenheid en organisatie in de raad te verwelkomen.

Wethouderskandidaten
BGL gaat de verkiezingen in met drie wethouderskandidaten. Naast huidig wethouder Tiny Bijl zijn Melvin Smit en Truus Klein Wolterink kandidaat wethouder voor BGL.

BGL gaat er vanuit dat de kiezers in Steenwijkerland het lokaal opgestelde verkiezingsprogramma en het sterke lokale team weten te waarderen en hun stem op BGL willen uitbrengen.