BGL steekt handen uit de mouwen tijdens werkbezoek aan NoordWestGroep

Een deel van de fractie van BGL heeft woensdag 26 oktober een werkbezoek gebracht aan NoordWestGroep, het arbeidsontwikkelbedrijf van Steenwijkerland. Het was ook echt een werkbezoek, want de raadsleden staken de handen uit de mouwen. Tijdens het werkbezoek hebben ze kennis gemaakt met de medewerkers van de verschillende onderdelen van NoordWestGroep (NWG). Ze hielpen bij NWG Industrie, Hoveniers, Kopwerk, Schoon en BroodjeSteenwijk.nl.

Het viel ons op dat de medewerkers supertrots zijn op het bedrijf. We wisten niet dat er zoveel disciplines waren. We hadden al waardering voor de NWG, maar na ons bezoek is dat alleen maar groter geworden. Het is prachtig om te zien hoe verantwoordelijk mensen zich voelen voor het werk dat ze doen.

Na het werk hebben de BGL-fractieleden gesproken met NoordWestGroep-directeur Arjen Mol. Mol vertelde dat NWG landelijk gezien op eenzame hoogte staat als het gaat om werk te bieden aan andere doelgroepen dan waar de Wet sociale werkvoorziening in voorziet. „Wij willen dat iedereen mee kan doen, dat niemand aan de kant hoeft te staan. Ook voor de ‘jonkies’ bieden wij volop mogelijkheden. We kunnen voor deze jongen de springplank zijn naar betaald werk”,, legt Arjen Mol uit. „Werk. Voor elkaar. Dat is niet voor niets de nieuwe slogan van NoordWestGroep.”

Wij willen de directie en medewerkers van NWG bedanken voor de tijd die ze voor ons hebben vrijgemaakt.