Naam: Ina Haveman
Woonplaats: Onna
Leeftijd: 66 jaar

Expertise:
Zorgzaam, organiseren, goed kunnen luisteren, geduld

Vertel iets over jezelf:
In 1980 ben ik getrouwd met Fred Haveman en wij hebben 2 kinderen, een dochter en een zoon en 1 kleindochter en 2 kleinzonen.

Sinds 1983 zijn wij gestart met een hoveniersbedrijf in Onna. Dat doen wij nu nog steeds met heel veel plezier, al merk je wel dat de tijden enorm zijn veranderd dan bij het begin 1983, dat moet ook, want dat houd je scherp en zorgt voor uitdagingen om het vol te houden.

Iets kunnen betekenen voor een ander is het mooiste wat er is.
Het Sociaal Domein is dan ook een domein waarin ik mij de afgelopen jaren sterk voor heb gemaakt en zeker de komende 4 jaar nogmaals voor wil inzetten. De weg die we zijn ingeslagen moet zeker een vervolg krijgen. Zo hebben we de waardering voor de mantelzorger kunnen behouden.

Als vrijwilliger bij Sociaal Werk de Kop geef ik ondersteuning bij schuldhulpverlening.
Het is mooi om te zien dat wanneer de post weer op orde is en er handvatten zijn gegeven hoe veel rust iemand kan krijgen en toch weer anders tegen de dingen aankijkt.

Laaggeletterdheid is een probleem wat helaas nog best vaak voorkomt. Het leren beheersen van de Nederlandse taal is niet eenvoudig, al helemaal niet wanneer het niet je eigen taal is. Op scholen begeleid ik kinderen met lezen. Wanneer er aan het  eind van een schooljaar resultaten zijn geboekt geeft dat heel veel voldoening.

Sinds 2010 ben ik secretaris van het dorpshuis in Onna. Een dorpshuis waar Onna trots op is. Het organiseren van activiteiten ten behoeve van ons Dorp zijn uitdagingen die ik graag aan ga. De afgelopen 4 jaar heb ik met heel veel plezier het secretariaat van onze fractie gedaan.

Ik kan enorm genieten van een goed boek, vooral thrillers.
Creatief bezig zijn geeft mij eveneens heel veel rust. Op vakantie gaan hoort daar ook bij.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Iets te kunnen betekenen voor onze inwoners, vooral op sociaal en economisch gebied, daar wil ik mij de komende 4 jaar graag hard voor blijven maken.