Naam: Peter Boerman
Woonplaats: Basse
Leeftijd: 82 jaar

Expertise:
Leefbaarheid op het platteland en de kleine kernen.

Vertel iets over jezelf:
Ik ben al 20 jaar gepensioneerd. Daarvoor was ik docent aan de Hogeschool KPZ voor de didaktiek van rekenen en wiskunde. Vanaf het eerste begin was ik ook betrokken bij de invoering van computers in het basisonderwijs en de opleiding van ict-docenten van de pabo’s. Na mijn werk kwam mijn focus vooral te liggen op de leefbaarheid op het platteland en de kleine kernen.

Zo was ik lid van verschillende organisaties, zoals:

  • De stuurgroep kleine kernen van de gemeente Steenwijk
  • Bestuurslid van de OVKK (Overijsselse vereniging voor kleine kernen)
  • Bestuurslid van de LVKK (landelijke vereniging voor kleine kernen)
  • Adviserend lid van het ROCOV (regionaal overleg consumenten belangen in het openbaar vervoer)
  • Bestuurslid en voorzitter van de stichting sociaal cultureel werk voor Noordwest Overijssel
  • Daarnaast ben ik nog een aantal jaren bestuurslid en voorzitter geweest van Zwemclub ‘t Tolhekke en lid en een aantal jaren voorzitter van de NZOV (Neutrale zang – en operette vereniging) in Zwolle
  • Last but not least met Bert Dedden het initiatief genomen om BGL op te richten. Hierbij waren de taken goed verdeeld. Bert nam de politieke kant van de partij voor zijn rekening en ik de organisatorische kant. Vandaar ben ik dus ook een aantal jaren voorzitter geweest van BuitenGewoon Leefbaar.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Dat ik betrokken ben bij het wel en wee van BGL is duidelijk. Toen  het bestuur mij vroeg of ik ook op de kandidatenlijst wilde staan als lijstduwer heb ik JA gezegd, vooral omdat Theo te Riele, ook een bestuurslid van het eerste uur, ook op de lijst zou staan. Niet om in de raad te komen, maar om te  laten zien dat ik mij nog steeds betrokken voel bij BGL en de partij nog steeds een belangrijke plaats inneemt in mijn hart.