Naam: Oene Akkerman
Woonplaats: Oldemarkt
Leeftijd: 56

Expertise:
Ruimtelijke ordening, handhaving en toezicht, Bestuursrecht, vrijwilligerswerk.

Vertel iets over jezelf:
Ik woon met mijn gezin alweer 22 jaar in Oldemarkt. Inmiddels zijn de kinderen de deur uit. Vrijwilligerswerk is een belangrijke pijler van onze maatschappij. Ik heb me jarenlang met veel plezier als vrijwilliger (bestuurlijk en uitvoerend)ingezet voor jeugd, Oldemarkt en de lokale politiek. Ik was namens BGL anderhalf jaar wethouder en een flink aantal jaren raadslid. Een prachtig tijd en daar ben ik BGL dankbaar voor! In het normale leven ben ik in dienst van de provincie Overijssel. Als toezichthouder draag ik bij aan de bescherming van het mooie Overijsselse landschap en het grondwater dat gebruikt wordt als drinkwater. Ik hou van archeologie, tuinieren, klussen, en wijn maken. Een hardnekkige hobby is ook het volgen van voetbalclub SC Heerenveen.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
BuitenGewoon Leefbaar is mijn club met geweldig betrokken mensen. Ik zou graag zien dat BuitenGewoon leefbaar nog meer voor elkaar krijgt.
Lokale partijen als de onze zijn onmisbaar voor de kleinere kernen. Meer stemmen geeft ons meer slagkracht.