Naam: Tiny Bijl
Woonplaats: Giethoorn
Leeftijd: 56 jaar

Expertise:
Sinds maart 2005 actief lid in allerlei ondersteunende hoedanigheden binnen de partij (steunfractie lid, diverse bestuursfuncties), van maart 2010 tot en met maart 2018 raadslid, waarvan de laatste periode fractievoorzitter en lid van de agendacommissie. Vanaf november 2018 wethouder. Dit alles maakt dat ik inmiddels bestuurlijke ervaring heb opgedaan, vanuit verschillende gemeentelijke politieke disciplines.

Vertel iets over jezelf:
Getrouwd, ben momenteel als wethouder actief en heb verschillende hobby’s (creatief, lezen, sporten), ik gun mij niet veel tijd hiervoor en ook corona heeft daar wel zijn invloed. We hebben drie kinderen, inmiddels twee kleindochters, thuis een boerderij en wonen in een van de toeristische trekpleisters van onze gemeente.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Aangezien ik al jaren actief ben en mijn blikveld door de partij enorm heb kunnen verruimen, zie ik het niet meer als logisch dat ik als lijstduwer op de lijst sta. Het ligt niet in de bedoeling om terug te keren in de raad als raadslid, gezien de stappen die ik inmiddels heb gezet in de gemeentepolitiek, is dat voor mij helder.