Naam: Ingrid ten Berge – op de Weegh
Woonplaats: Steenwijkerwold
Leeftijd: 53 jaar (en een paar maanden)

Expertise:
Zorg, techniek (zorg gerelateerd).

Vertel iets over jezelf:
Ik ben getrouwd met mijn man en ben moeder van een dochter en zoon.  In mijn vrije tijd zou je me al wandelend en fotograferend in de natuur tegen het lijf kunnen lopen. Vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening, zo ben ik naast secretaris van Dorpsbelang Steenwijkerwold ook secretaris en (mede)oprichter van Stichting Woldhulp.

Sinds 1988 heb ik op de diverse radiologie-afdelingen gewerkt als radiodiagnostisch laborant. Sinds 1995 werk ik bij mijn huidige werkgever Isala. Hier was ik tot 2018 actief werkzaam als radiodiagnostisch laborant in combinatie met onder meer floormanager- en kwaliteitstaken. De laatste paar jaar ben ik applicatiebeheerder  radiologie en nucleaire geneeskunde.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Werken in de zorg heeft mij ook keerzijden laten zien, maatschappelijk leed zoals armoede, verwaarlozing, kinder- /ouderen mishandeling en eenzaamheid. Dit leed laat zich niet leiden en heeft lak aan sociale statussen. Kwetsbare inwoners zitten in alle lagen van de bevolking: het zou zomaar kunnen dat het straatgenoten of wellicht je buren zijn! Deze groep mensen laat zich vaak niet horen, ze zijn veelal bang om afgewezen te worden, schamen zich, voelen zich niet gehoord en/of niet begrepen.

Dit raakt me diep en het verbaasd me dan ook dat in een welvarend (Neder)land dit zo ver kan komen. Na velen jaren zorg buiten de gemeentegrenzen (“ver-van-mijn-bed”) wil ik me inzetten voor de zorg dichterbij huis. Ik zie mij hierin als een schakel tussen gemeente en inwoners van Steenwijkerland zodat een ieder zich gehoord, gesteund en niet buitengesloten voelt.