Naam: Jan van der Linde
Woonplaats: Blokzijl
Leeftijd: 38 jaar

Expertise:
Ondernemend strategisch (agro) bedrijfsadviseur.

Vertel iets over jezelf:
Woonachtig in het pittoreske Blokzijl, samen met mijn vrouw en drie kinderen. Vanuit hier ondernemen wij onder andere met “Administratie- en advieskantoor J. van der Linde”, “Bijlsma & Van der Linde Agro Advies” en “Paviljoen ’t Mar” te Mirns. Wanneer ik tussen de bedrijven door tijd heb, dan kun je mij op de racefiets vinden.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Ik heb mij destijds geconformeerd aan BGL, doordat zij opkomen voor de “kleine” kernen. In mijn optiek moet de gehele gemeente een fijne plek zijn om te kunnen (samen)leven. Daarbij is de leefbaarheid een belangrijk aspect. Hoe lastig is het voor de jongere generatie om een woonhuis te vinden, dit is nog altijd een punt van zorg, hier dient gezamenlijk met de kernen gekeken te worden naar mogelijkheden op een pragmatische manier. Dus zo min mogelijk bureaucratie en een oplossingsgerichte mentaliteit / cultuur binnen de overheid, om faciliterend te zijn aan (lokale) initiatieven. Waarbij de leefbaarheid “gewaarborgd” moet worden.