Naam: Saskia Bijl
Woonplaats: Wanneperveen (geboren en getogen in Giethoorn)
Leeftijd: 25 jaar

Expertise:
Zorg en welzijn, onderwijs en opvoeding

Vertel iets over jezelf:
Sinds oktober zijn we de trotse ouders van een dochter. Ik werk in de kinderopvang en mijn interesse is breed. Vanuit mijn opleiding maar ook sport en regelen en organiseren. De gemeente politiek speelde altijd een grote rol thuis en ik ben algemeen bestuurslid van BuitenGewoon Leefbaar.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Het is belangrijk dat daar ook een jongere generatie kan meepraten. De actuele thema’s (wonen, arbeid, klimaat etc.) gaan allemaal een grote rol spelen ook in onze gemeente en een claim leggen op de ruimte die er is. Aangezien het vooral ook de toekomst is van onze generatie, moeten we ook onze stem kunnen laten horen. De leeftijdsbalans in de vertegenwoordiging mag wel wat bijgesteld naar beneden, dat is één van mijn drijfveren.