Naam: Truus Klein Wolterink
Woonplaats: Paasloo
Leeftijd: 58

Expertise:
Kennis van en ervaring met het politiek bestuurlijk samenspel als raadslid, wethouder, ambtenaar / griffier en inwoner. Werkzaam (geweest) op het gebied van wonen en welzijn, leefbaarheid en plattelandsontwikkeling, onderwijshuisvesting, inwonersinitiatieven, overheidsparticipatie, dorpsplannen, bestuurlijke vernieuwing. Vanuit mijn verschillende rollen ken ik de besluitvormingsprocessen goed.

Vertel iets over jezelf:
Geboren en getogen in de Achterhoek. Moeder van drie volwassen kinderen die uitgevlogen zijn. Sinds februari 2021 oma van een prachtige kleinzoon, daar geniet ik enorm van! De liefde heeft mij in 2013 naar Paasloo gebracht. Ik woon daar samen met Marcel, een hond, twee katten en twee lama’s op een prachtige plek met een grote tuin. De tuin is mijn uitlaatklep en mijn hobby. Heerlijk om in te werken, maar ook om lekker van te genieten liggend in de zon (of schaduw) met een boek. 

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Ik ben in de Achterhoek altijd actief geweest als vrijwilliger op verschillende gebieden, bij de sportverenigingen en clubs van de kinderen, op school, in de politiek en voor de kerk. Mijn hart ligt politiek gezien bij de gemeente,  vanuit mijn werk maar ook vanuit mijn eigen leefwereld en leefomgeving. De lokale politiek staat dichtbij de inwoner, dichtbij het verenigingsleven, het gaat daarbij om de menselijke maat. Dat spreekt mij aan. Daar wil ik graag in meedenken, in meedoen en meebeslissen. Samenwerken en verbinden staan daarbij centraal.