Naam: André Bus
Woonplaats: Paasloo
Leeftijd: 57 jaar, getrouwd en twee kinderen

Expertise:
Als Planoloog werk ik voor de hogeschool Saxion. Ik doe onderzoek voor het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties en ben verbonden aan de onderwijsteams Vastgoed & Makelaardij en Ruimtelijke Ordening & Planologie. In 2001 ben ik op het thema “Duurzame vernieuwing van Naoorlogse woonwijken” gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Vertel iets over jezelf:
Ik ben geboren in Stad Delden. Op mijn 18e ben ik verhuisd naar Groningen voor de opleiding lichamelijke opvoeding die ik met veel plezier heb afgerond. Daar heb ik Tanja ontmoet waar ik sindsdien mijn leven mee heb gedeeld. Ik vind sport nog altijd leuk en loop twee keer per week hard om een beetje in conditie te blijven. In mijn vrije tijd zet ik mij met anderen in voor het beheer en onderhoud van houtwallen in Paasloo en omgeving. Deze eeuwenoude landschaps- elementen zijn uniek in Nederland en vormen een mooie schakel tussen de hoger gelegen Woldberg en de lagergelegen Weerribben. Ik voel mij thuis in Paasloo waar ik inmiddels meer dan 20 jaar woon en waar onze kinderen zijn opgegroeid in het huis van Tanja’s opa.

Wat is je drijfveer om op de kandidatenlijst te staan:
Steenwijkerland is een prachtige gemeente met veel kernen en relatief veel voorzieningen. Dat is het resultaat van grote betrokkenheid en inzet van inwoners en ondernemers. Samen kan je meer dan alleen. Ik geloof dan ook in de kracht van samen in je eigen leefomgeving zaken regelen. Dat is niet altijd gemakkelijk en vanzelfsprekend omdat mensen verschillend zijn en anders denken. Ik vind het belangrijk dat onze gemeente voor die processen oog heeft en daar waar mogelijk deze processen ondersteunt. Ik zit nu 8 jaar in de raad voor BGL en zie dat veranderingen vaak niet zo snel gaan als we willen. Gelukkig zetten we wel stappen in de goede richting en leren we van eerdere ervaringen en elkaar.
Graag zet ik mij ook de komende vier jaar in als raadslid van BGL om inwoners en ondernemers die zich gezamenlijk inzetten voor het verbeteren van hun leefomgeving in hun kracht te zetten.